puppycursus jonge hondencursus obedience agility flyball behendigheid G&G

Sportcomplex

Arnolduspark 12
2132 CR Hoofddorp
Haarlemmermeer Noord-Holland

Correspondentie Adres :
Ravensbos 104
2134 TV Hoofddorp

Klik hier om terug te keren  naar de startpagina (Home)

Airsport Kynologen Club


Dinsdagavond
19.00 - 22.00 uur
Zaterdagmorgen
08.30 - 12.00 uur
Donderdagavond
19.00 - 22.00 uur

(april t/m november)

Openings- en trainingstijden

Wilt u meer weten?

Stuur dan een mail.

E-mailadres: ledenadmin@airsportkc.nl Cursusinformatie Flyball Klik hier voor de website van de Raad van Beheer Klik hier voor het laatste nieuws

Adressen

Afgelastingen

Evenementen

 Obedience verslagen en foto's van wedstrijden Cursusinformatie Obedience voorheen G&G Gedrag en Gehoorzaam Agility (Behendigheid) Klik hier als u wilt kijken of het veld is afgekeurd. Klik hier voor de Internationale FCI-site

Shownieuws

Klik hier voor de laatste informatie en foto reportages

Airsport Kynologen Club

Organiseert regelmatig

Evenementen

Voor hond en baas

Klik hier  voor info

Wedstrijdverslagen

Klik hier voor onze rubriek

Wedstrijdverslagen

Van en door onze leden

Klik hier voor het laatste nieuws

Bij zeer slecht weer kan het

gebeuren

dat het terrein wordt

afgekeurd.

U vindt dan hier (KLIK !)

de actuele Informatie.

DE HUISKAMERKENNEL

De huiskamerkennel (bench) is voor vele doeleinden geschikt en het is niet "zielig" de hond er, onder bepaalde voorwaarden, in weg te sluiten. De bench is een tot koffermodel plat te vouwen hondenhok, dat in diverse maten verkrijgbaar is, zodat er ook voor uw hond een juiste maat is. Handige mensen integreren zo'n bench in een meubel, zodat het nog mooi kan zijn ook. In opgevouwen toestand is de bench handig te vervoeren naar bijvoorbeeld vakantie-adres, clubmatch of tentoonstelling, alwaar hij goede diensten kan bewijzen. Asielen, dierenartsen en trimsters gebruiken een bench voor tijdelijke opvang. De mogelijkheden in uw eigen huiskamer zijn legio:

Zet de bench op een strategische plaats, zodat de hond VEEL in huis kan zien en WEINIG buiten. Houd ook rekening met bijvoorbeeld tocht. Laat de hond aan zijn bench wennen en maak het plezierig voor hem. Geef hem zijn eigen vertrouwde kleed (met geur), kauwspeelgoed, water in een zware bak en geef hem daar zijn eten en beloningssnoepjes. U zult bemerken, dat de hond deze plaats zo plezierig en veilig gaat vinden, dat hij er uit zich zelf in en uit gaat lopen. Wanneer u weg moet en de hond gaat in zijn bench, maak het dan wat "huiselijk", daarmee bedoel ik: zorg voor geluiden, die de hond ook hoort, wanneer u wel thuis bent, zoals een tikkende klok en de radio. Laat indien nodig, een lampje branden.
Een bench lost zonder meer uw problemen op, wanneer u de bench gebruikt voor een probleemhond is dat preventief en hooguit een aanvulling op een therapie. Stuur nooit de hond voor straf in zijn bench, zoiets werkt averechts. Gebruik de bench ’NIET’ om te straffen. Sluit een hond NIET langer weg dan strikt noodzakelijk is. Sluit de hond NIET te lang weg zonder uit te laten, onder deze omstandigheden leert u de hond zijn eigen behoefte te doen in zijn eigen ’nest’, hetgeen onnatuurlijk is. Bij een juist gebruik zult u veel plezier aan zo'n bench beleven.

Nico Wouda Kynologisch gedragstherapeut


Terug