puppycursus jonge hondencursus obedience agility flyball behendigheid G&G

Sportcomplex

Arnolduspark 12
2132 CR Hoofddorp
Haarlemmermeer Noord-Holland

Correspondentie Adres :
Ravensbos 104
2134 TV Hoofddorp

Klik hier om terug te keren  naar de startpagina (Home)

Airsport Kynologen Club


Dinsdagavond
19.00 - 22.00 uur
Zaterdagmorgen
08.30 - 12.00 uur
Donderdagavond
19.00 - 22.00 uur

(april t/m november)

Openings- en trainingstijden

Wilt u meer weten?

Stuur dan een mail.

E-mailadres: ledenadmin@airsportkc.nl Cursusinformatie Flyball Klik hier voor de website van de Raad van Beheer Klik hier voor het laatste nieuws

Adressen

Afgelastingen

Evenementen

 Obedience verslagen en foto's van wedstrijden Cursusinformatie Obedience voorheen G&G Gedrag en Gehoorzaam Agility (Behendigheid) Klik hier als u wilt kijken of heet veld is afgekeurd. Klik hier voor de Internationale FCI-site

Shownieuws

Klik hier voor de laatste informatie en foto reportages

Airsport Kynologen Club

Organiseert regelmatig

Evenementen

Voor hond en baas

Klik hier  voor info

Wedstrijdverslagen

Klik hier voor onze rubriek

Wedstrijdverslagen

Van en door onze leden

Klik hier voor het laatste nieuws

Bij zeer slecht weer kan het

gebeuren

dat het terrein wordt

afgekeurd.

U vindt dan hier (KLIK !)

de actuele Informatie.


Behendigheid / Agility wedstrijd zaterdag 24 mei 2014.


Een geslaagde wedstrijd Behendigheid/Agility op 24 mei!


Zaterdag 24 mei was het zover: Airsport KC organiseerde een onderlinge wedstrijd Behendigheid / Agility op het trainingsveld Arnolduspark 12 te Hoofddorp.
Er waren 3 andere hondenclubs uitgenodigd om mee te doen, nl KC Kennemerland, KC Woerden en KC Amsterdam.
In het verleden was Airsport KC al eens te gast bij bovengenoemde clubs.

Om 12.00 uur werd begonnen om 2 parcoursen met toestellen neer te zetten en met afzet lint werd aangegeven waar het parcours was en met een in- en uitgang voor de start- en finish van het parcours.

Deelnemers aan deze wedstrijden kwamen bepakt en bezakt binnen met tentjes, parasols, stoeltjes, benches en waterbakken en natuurlijk : de honden van klein tot groot.
Nadat alle deelnemers zich aan de zijkanten geïnstalleerd hadden, konden zij hun startnummers ophalen.
De Beginners/Starters kregen een blauw start nummer, de Recreanten/Gevorderden kregen een roze start nummer en de Wedstrijdgroepen kregen een geel start nummer.

Op het raam van de kantine hingen de start volgorde lijsten en de parcoursen van het Vast Parcours, Jumping en Spel.
De parcoursen werden minutieus bekeken door de Wedstrijdlopers en Recreanten/Gevorderden groepen. Deze groepen kregen een parcours met 18 tot 20 toestellen.
De Beginners/Starters werden geholpen door supporters/toeschouwers bij het bekijken van hun parcours. Speciaal voor deze groep was er een makkelijk parcours gemaakt, dit was omdat deze groep cursisten nog niet zoveel toestellen aangeleerd hadden.

Het weer speelde fantastisch mee: niet te koud en zeker niet te warm.
Iedereen deed zijn best om het parcours zo goed mogelijk en zonder fouten tot een goed einde te brengen. Er waren honden die dachten dat het buiten de ring veel leuker was, maar die kwamen snel weer terug in de ring en mochten hun rondje over de toestellen afmaken.
Er was een fotografe die de hele middag foto’s heeft gemaakt en waarvan een selectie te bewonderen is op de website van Airsport K.C.

Klik hier om alle foto’ te bekijken.

Buiten op het terras stonden de kantine mensen broodjes kroket, hamburger, kaas en ei te bereiden en te verkopen. Binnen in de kantine werd koffie, thee en frisdrank verkocht.
Ronald bediende geluidsinstallatie en op verzoek kon iemand de microfoon gebruiken om te roepen welke groep er parcours mocht verkennen en of er gestart kon worden in ring 1 of 2.

Bij elke ring was een keurmeester actief, die aangaf aan de schrijver welke fouten of weigeringen er gemaakt waren door een deelnemer. De tijdwaarnemer / klokker gaf aan de schrijver aan welke tijd er gelopen was. Als een hond van een deelnemer een toestel omver had gelopen in zijn enthousiasme, zorgde een helper (lattenlegger) aan de kant dat het toestel er weer netjes bij stond. De volgeschreven blaadjes met tijden en fouten/weigeringen werden naar de kantine gebracht, waar alle tijden werden uitgerekend en wie er 1e, 2e of 3e was geworden bij het Vast Parcours, Jumping en Spel en in welke groep.
Zo tegen 17.00 uur waren alle wedstrijden gelopen en werden alle toestellen door deelnemers in de container opgeborgen. Tentjes, parasols enz werden opgeborgen en naar de auto gebracht. Bij het inleveren van het startnummer, kreeg ieder deelnemer een tasje mee met een zakje voer van Canex en een honden hebbedingetje.

Iets later dan gepland was de prijs uitreiking. Er waren 27 bekers te verdelen:
Airsport KC - 4 / KC Woerden - 4 / KC Amsterdam - 3 - KC Kennemerland - 17.
Ook was er een aanmoedigingsprijs. Die prijs was voor iemand die een verstuikte enkel had opgelopen en toch doorgegaan is met de wedstrijden. Dit was Dorien Bul van KC Amsterdam.
KC Amsterdam heeft 28 zakken voer van Royal Canin gedoneerd. Elke beker winnaar kreeg een zak voer bij de gewonnen beker.

Na de prijs uitreiking werden de keurmeesters bedankt met een bosje bloemen. Ook alle ringhulpen zijn niet vergeten en werden bedankt voor hun inzet met een doosje Merci. De kantine mensen kregen ook een bosje bloemen voor hun inzet, omdat zij hun best hadden gedaan om iedereen van een lekker broodje te voorzien. Tot slot werd de jarige fotografe toegezongen en gefeliciteerd met een bosje bloemen. De DJ kreeg een tasje met een honden snack en speeltje.

Iedereen werd een goede thuisreis gewenst en de deelnemende clubs waren erg enthousiast om volgend jaar het Behendigheid stokje over te nemen en een onderlinge wedstrijd op hun terrein te organiseren.

Airsport KC is er dan zeker bij! Tot volgend jaar!

Het Behendigheid/Agility team Airsport KC
Petra Buhrer Tavenier - Rune Roll - Lies Jonkman - Anke Fruijtier
Willy Suijker - Ida Wassink - Pineke Berkenbos

Terug