puppycursus jonge hondencursus obedience agility flyball behendigheid G&G Klik hier om terug te keren  naar de startpagina (Home)

Arnolduspark 12   HOOFDDORP

Agility/Behendigheid (seizoenscursus/training)

Voordat een hond kan deelnemen aan Agility/ Behendigheid moet hij/zij minimaal 1 tot 1,5 jaar zijn.  Kleine en medium  rassen  moeten minstens 1 jaar  oud zijn. Grote rassen moeten  tenminste  1,5 jaar oud zijn. Verder is het hebben van een gehoorzaamheid diploma club A en bezig zijn met EGG-B club niveau een vereiste. Tevens is voor de deelname aan Agility het met succes afleggen van een aanlegtest en een gezondheidsverklaring van de hond een vereiste.

Bij Agility ligt de nadruk op het sportieve gedrag van de hond en zijn baas. Het is de bedoeling dan een parcours met diverse toestellen zo snel mogelijk en foutloos wordt afgelegd. Hond en baas samen in actie! De hond moet leren de hindernissen goed en zonder aarzeling te nemen. Een zeer sportief gebeuren voor hond en baas, een heerlijk kijkspel waarvoor lokaal, nationaal en internationaal veel wedstrijden worden georganiseerd.

Schitterend voor bijna alle soorten honden, van klein tot groot, Er wordt altijd wel even gekeken of de bouw van de hond geschikt is voor deze tak van sport. En zelfs bazen in een rolstoel kunnen op deze manier sportief met hun hond bezig zijn!  Er zijn groepen voor  Beginners, Recreanten, Topgroep , Wedstrijdlopers.  

Beginners (Behendigheid A): hier leren de honden alle toestellen aan en aan het einde van de cursus volgt een examen.

Recreanten: de bazen leren  wissels en draaien maken in een wat moeilijker parcours.

Topgroep: de honden trainen op snelheid.

Wedstrijdgroep : baas en hond  trainen om op landelijke wedstrijden in de top te komen.Er is dus voor iedereen een groep waar aan deelgenomen kan worden. Wel dient eerst een test te worden afgelegd, zodat de instructeurs kunnen bepalen welke groep geschikt is om aan deel te nemen. Honden van 7 jaar en ouder noemen wij veteraan en springen mee op een aangepaste hoogte.


Klik hier als u meer wilt weten over het ontstaan van Aglity/behendigheid.

We starten 2x per jaar een nieuwe cursus

Vanaf  begin april  de zomercursus op ons terrein op het Arnolduspark

 Begin november  weer   in de manege te Vijfhuizen


Wilt u meer informatie  over deze cursus, dan kunt u contact opnemen met Rune Roll tel. 06-27456635 of  via mail  r.roll@wxs.nl
Denkt u: dit lijkt wel iets voor mij, dan  kunt u zich opgeven door de knop inschrijfformulier aan te klikken.  
De kosten van deze cursus zijn 90 euro of 100 euro voor de manege (exclusief 19.50 euro lidmaatschap per jaar)


Aanvragen Startlicentie bij Raad van Beheer

(Nieuw per 1 december 2014, was voorheen bij Cynophilia)

Klik hier voor informatie.


Agility ( Behendigheid)  is sinds 1 januari 2015 ondergebracht bij de Raad van Beheer.

Klik HIER voor een link naar de actuele informatie over Agility.

Inschrijfformulier