puppycursus jonge hondencursus obedience agility flyball behendigheid G&G Klik hier om terug te keren  naar de startpagina (Home)

Airsport Kynologen Club

Arnolduspark 12   HOOFDDORP

 Obedience verslagen en foto's van wedstrijden

Examens data en geslaagden

Verslag  Obedience examens  1 april 2017

Op ons terrein Arnolduspark. Klik hier voor de fotogalerie.


Op zaterdag 1 april 2017 vonden weer de Obedience examens plaats. Zeven kandidaten gaven vanaf 9.00 uur acte de présence. Onder een bewolkte hemel werd traditioneel begonnen met de Obedience-B.

Onder het toeziend oog van de keurmeester Jan Mulder en ringmeester Daphne Pijnaker liepen 2 kandidaten van Airsport KC en 1 gast hun parcours. Brenda van der Hoorn liep met haar Labradoodle Lizzy als debutant gespannen haar ronde en slaagde tot haar verrassing met 233 punten. Goed voor een ruime  “Zeer Goed’ Kwalificatie. Helaas haalde Nico van Rijn met zijn Labradoodle Guus en onze gast Harald Feenstra met de Golden Retriever Lex onvoldoende punten voor  het diploma.

Nadat Jan Mulder de uitslagen voor de B kandidaten bekend had gemaakt werden  met  ringmeester Jeannette van Lieshout, de examens voor het Obedience-1 niveau afgenomen. Annemijn Wilde met haar Sheltie Aiden had al een kwalificatie ‘ZG’ op zak maar wilde graag een ‘Uitmuntend’ behalen. En dat lukte ook zeer ruim  en met 293 punten. Ook onze gast Natascha Albers met haar Australian Shepard Miles haalde een mooie ‘U’.   Diane van der Linden met haar Middenslagpoedel Donja slaagde ook. Zij behaalde met 245 punten zeer ruim haar diploma met een ‘ZG’.  Alle drie Proficiat.

Helaas haalde Willy Suiker met haar Labradoodle Iva niet het vereiste aantal punten voor een kwalificatie.

Zonder pauze en onder een druilig regentje werd vervolgd met twee kandidaten voor de Obedience-2.  Ook werd er voor de derde keer van ringmeester gewisseld. Dit keer, ook weer haar debuut, nam Brenda van der Hoorn  de honneurs  waar.  Eerst liep Jeannette van Lieshout met haar Border Collie Fay haar examen. Ook zij wilde haar eerder behaalde ‘ZG’ promoveren naar een ‘U’.  En met 268 punten slaagde zij in die opzet. Als laatste van de dag ging Daphne Pijnaker met haar  Labradoodle Joep op.  Zij haalde met 232,5 punten een mooie ‘ZG’. Hilarisch was haar sorteeroefening. Vaak hoor je van “Dat doet hij nooit” of  “Hij deed het altijd goed’ maar voor Daphne werd  een ingecalculeerde ‘Nul” voor het sorteren een 5,  want wat Joep nooit deed, het juiste stokje apporteren!  Hierna was het tijd voor de diploma uitreikingen voor de  Ob-1  en Ob-2. Na het nuttigen van  de lunch, overigens weer  uitstekend verzorgd door Alice  Engels  werd tot besluit nog de ‘Geslaagden foto ‘ gemaakt.


Martin

Daphne vliegt Brenda om de hals  na het horen van de uitslag.

Een blije Annemijn na een geslaagde oefening.


Van links naar rechts Brenda, Jeannette, Daphne, Annemijn, Diane en  Natascha