puppycursus jonge hondencursus obedience agility flyball behendigheid G&G Klik hier om terug te keren  naar de startpagina (Home)

Arnolduspark 12   HOOFDDORP

DE HUISKAMERKENNEL

De huiskamerkennel (bench) is voor vele doeleinden geschikt en het is niet "zielig" de hond er, onder bepaalde voorwaarden, in weg te sluiten. De bench is een tot koffermodel plat te vouwen hondenhok, dat in diverse maten verkrijgbaar is, zodat er ook voor uw hond een juiste maat is. Handige mensen integreren zo'n bench in een meubel, zodat het nog mooi kan zijn ook. In opgevouwen toestand is de bench handig te vervoeren naar bijvoorbeeld vakantie-adres, clubmatch of tentoonstelling, alwaar hij goede diensten kan bewijzen. Asielen, dierenartsen en trimsters gebruiken een bench voor tijdelijke opvang. De mogelijkheden in uw eigen huiskamer zijn legio:

Zet de bench op een strategische plaats, zodat de hond VEEL in huis kan zien en WEINIG buiten. Houd ook rekening met bijvoorbeeld tocht. Laat de hond aan zijn bench wennen en maak het plezierig voor hem. Geef hem zijn eigen vertrouwde kleed (met geur), kauwspeelgoed, water in een zware bak en geef hem daar zijn eten en beloningssnoepjes. U zult bemerken, dat de hond deze plaats zo plezierig en veilig gaat vinden, dat hij er uit zich zelf in en uit gaat lopen. Wanneer u weg moet en de hond gaat in zijn bench, maak het dan wat "huiselijk", daarmee bedoel ik: zorg voor geluiden, die de hond ook hoort, wanneer u wel thuis bent, zoals een tikkende klok en de radio. Laat indien nodig, een lampje branden.
Een bench lost zonder meer uw problemen op, wanneer u de bench gebruikt voor een probleemhond is dat preventief en hooguit een aanvulling op een therapie. Stuur nooit de hond voor straf in zijn bench, zoiets werkt averechts. Gebruik de bench ’NIET’ om te straffen. Sluit een hond NIET langer weg dan strikt noodzakelijk is. Sluit de hond NIET te lang weg zonder uit te laten, onder deze omstandigheden leert u de hond zijn eigen behoefte te doen in zijn eigen ’nest’, hetgeen onnatuurlijk is. Bij een juist gebruik zult u veel plezier aan zo'n bench beleven.

Nico Wouda Kynologisch gedragstherapeut

◄◄