puppycursus jonge hondencursus obedience agility flyball behendigheid G&G Klik hier om terug te keren  naar de startpagina (Home)

Airsport Kynologen Club

Arnolduspark 12   HOOFDDORP

 Obedience verslagen en foto's van wedstrijden

Opvoeding

Honden en Kinderen


HOND & VEILIGHEID is een vrijwilligers organisatie die tot doel heeft om aan een zo breed mogelijk publiek informatie te verstrekken over de omgang met honden.
Dit door middel van lezingen, lessen folders, advertenties en overige publicaties. Deze informatie gaat met name over de les: "Hoe aai ik een hond".
Onderstaand vindt u tips met betrekking tot dit onderwerp.

Deze informatie is bedoeld om het aantal bijtincidenten te verminderen. Elk jaar worden er in Nederland 50.000 mensen medisch behandeld i.v.m. een hondenbeet een kwart daarvan betreft jonge kinderen. Helaas zijn bij deze kinderen de gevolgen veel erger, simpelweg omdat ze kleiner zijn.
De oorzaken voor deze ongelukken zijn in drie categorieën op te splitsen

Deze volgorde is willekeurig.
In de meeste gevallen is het probleem te wijten aan onvoldoende kennis van honden. Dit geldt voor hondenbazen en slachtoffers.
Door een aantal simpele regels te leren kan men het risico van een hondenbeet aanmerkelijk verkleinen, uitsluiten helaas niet omdat men 2 van de 3 categorieën niet in de hand heeft.

TIPS VOOR OUDERS en/of HONDENEIGENAREN

◄◄