puppycursus jonge hondencursus obedience agility flyball behendigheid G&G Klik hier om terug te keren  naar de startpagina (Home)

Airsport Kynologen Club

Arnolduspark 12   HOOFDDORP

 Obedience verslagen en foto's van wedstrijden

Puppycursus

Hoera een hond in huis: u bent nu de trotse eigenaar van een pup van welk ras dan ook? Gefeliciteerd!


Waarschijnlijk heeft u al veel over de opvoeding van de pup gelezen en beseft u dat uw nieuwe huisgenoot zich aan een aantal regels zal moeten houden. U bent de nieuwe roedelleider van de pup. Immers honden stammen van wolven af, deze leven in een roedel en de roedelleider maakt de dienst uit. Uw pup verwacht van u duidelijkheid, wat vandaag niet mag, dat mag morgen ook niet, en over een jaar nog steeds niet, een uitzondering (alleen deze éne keer dan) zal alleen verwarring scheppen!! Bijvoorbeeld: wanneer de pup blij tegen u opspringt vindt u dat wellicht nu heel leuk. Als hij over een jaar groot is en het met zijn modderpoten doet is het niet meer leuk.

In zeven stappen naar een ideale pup?

Een vriendelijke methode die bij puppy’s van elke leeftijd succes heeft!


In zeven stappen naar een ideale pup?
Nou, laat me die stappen dan maar eens zien zul je zeggen.

Goed hier komen ze:

Stap 1: De eerste lessen
Het opbouwen van een goede verstandhouding, grenzen stellen en meteen beginnen zoals jij het hebben wil, geven je de beste kans op slagen voor trainingsoefeningen die later in het leven van de pup gaan voorkomen.

Stap 2: Positief trainen
Met een training gebaseerd op beloning (dit wil zeggen snoep, sport en spel) leert je pup belangrijke dingen zoals komen als je hem roept. Tijdens de eerste lessen maakt hij kennis met verschillende mensen en andere honden. Ook leert hij wennen aan het alleen zijn en aan de ritjes met de auto.

Stap 3: Essentiële oefeningen
Je pup leren om te gaan zitten, staan en liggen op commando, bij jou terug te komen tijdens een wandeling en mensen te begroeten zonder opspringen. Hij leert eraan te wennen om aangeraakt te worden en om zijn eten, speeltjes en botten niet te verdedigen.

Stap 4: Oefening baart kunst
Je breidt je training uit door het leren van handgebaren. Hoe overbrug je de kloof tussen gelokt worden met een beloning en stemcommando’s? Je leert je pup volgen aan een slappe lijn, zonder te trekken. Je pup laat zich aanraken door vreemden en leert omgaan met frustratie.

Stap 5: ook behandelen wij
Je pup in contact brengen met verschillend uitziende mensen. Laten onderzoeken door vreemden als voorbereiding op de dierenarts. Je pup belonen en hem nog beter laten reageren. Ook het plezier hebben tijdens het opvoeden/ trainen krijgt bij ons veel aandacht!

Stap 6: Voortgezette cursus:Jongehonden
Naarmate de training vordert, leer je de pup uitsluitend te reageren op de stemcommando’s, te wachten, naar je toe te komen (ook als hij liever iets anders doet) en te volgen aan de slappe lijn terwijl hij afgeleid wordt.

Stap 7: Cursus voor gevorderden: EGG- A
Je leert hem nu moeilijke oefeningen plus alle vaardigheden voor gevorderden, zoals naast je lopen zonder riem.


Wat heb je aan deze zeven stappen?
Door deze positieve training bouw je aan een goede verstandhouding tussen jou en je pup. Een basis die altijd zal blijven. Deze "Puppy cursus" geeft je de kennis en de technieken om de training goed te volbrengen. Hoe goed en hoe snel dit allemaal gaat, zal van jou en je pup afhangen. Maar weet een ding: als je hem tijdens zijn jeugd goed traint, zal je de rest van zijn leven optimaal kunnen genietenen van elkaars aanwezigheid en heb je de ideale hond in huis.

Dus kom je overtuigen, en werk samen met ons aan een gezonde relatie met je pup, en leg een goede fundering voor de toekomst, samen met een gehoorzame en evenwichtige hond!! De lessen duren 45 minuten en worden door 2 instructrices gegeven in klasjes van 10 tot 12 hondjes. De cursus duurt ongeveer 12 weken en is bestemd voor pups vanaf ca. 10 weken of nadat de pup de 2e enting heeft gehad. De cursus wordt afgesloten met een puppytest waarna u een fraai certificaat met beoordelingslijst ontvangt.


Neem bij uw eerste les altijd het vaccinatieboekje mee.

  


Puppycursussen zijn snel vol!!

U kunt zich  al voor een puppycursus inschrijven

wanneer u weet wanneer u de  pup krijgt.


 Wilt u meer informatie over deze cursus, dan kunt u contact opnemen met onze ledenadministratie.

Als u interesse heeft voor deze cursus kunt u zich opgeven door de knop inschrijfformulier aan te klikken.   
De kosten van deze cursus zijn 50 euro

(exclusief 19.50 euro lidmaatschap per jaar)

Inschrijfformulier Onweer en Vuurwerk


Nieuwe puppy cursussen  starten weer op

Zaterdag 5 oktober 2019 en op

Dinsdagavond 8 oktober 2019


U kunt zich nog steeds inschrijven!


U kunt op elk moment in een Puppy cursus

instromen