puppycursus jonge hondencursus obedience agility flyball behendigheid G&G Klik hier om terug te keren  naar de startpagina (Home)

Arnolduspark 12   HOOFDDORP

TEKEN

In Zuid Europa soms dodelijkEven een korte teken-les......

Iedereen met huisdieren heeft wel eens een teek gezien. De meeste voorkomende teken in Nederland zijn de zogenaamde harde teken; ze lijken "voor de maaltijd" op een klein spinnetje. Een teek van "na de maaltijd" ziet eruit als een klein leren zakje met een zeer klein kopje en acht pootjes. Nog even doorlezen alstublieft! Teken komen voor bij allerlei diersoorten en zuigen bloed. Behalve bloedarmoede, kunnen teken beten ook ontstekingen en abcessen veroorzaken. Daarnaast zijn het ook overbrengers van een groot aantal ziekten zoals de ziekte van Lyme. Deze ziekte is ook besmettelijk voor mensen.
De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door een bacterie en kan gepaard gaan met allerlei klachten zoals kreupelheid, hartstoornissen en huidaandoeningen. Als de ziekte van Lyme snel onderkend wordt, dan is het met een antibioticum goed te behandelen. In Zuid Europa komen andere teken voor. Deze kunnen drager zijn van ernstige ziekten die voor huisdieren zelfs dodelijk kunnen zijn. Daarom is het erg belangrijk om te voorkomen dat uw hond op vakantie teken krijgt. Want ook éénmaal meegenomen van het vakantieadres, kunnen sommige teken binnenshuis of in een kennels blijven leven. Informeer dus naar producten die specifiek tegen teken werken, en ...."teek-care".


Teken verwijderen


Over genomen uit, Vakantie Krant

◄◄