Vrijwilligers

Wij Zoeken Vrijwilligers!

Houden van honden, dat doen wij allemaal op de club! Maar wij zijn een kynologen club dat afhankelijk is van vrijwilligers. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat wij als club onze leden kunnen voorzien van begeleiding en gezelligheid. Hierdoor vormen wij een hechte band samen en geloven wij in saamhorigheid, onderlinge ondersteuning, de ruimte om jezelf te zijn en simpelweg lief zijn voor elkaar!

Wij doen dan ook ons best om te luisteren naar onze vrijwilligers, te overleggen over de zaken binnen de club en in te spelen op de talenten en wensen van onze vrijwilligers. Samen staan we sterk en kan onze club vooruit blijven kijken!


Wat Doen onze Vrijwilligers?

Als club hebben wij een aantal posities waar onze vrijwilligers in mee kunnen draaien. Afhankelijk van je talenten en wensen, kunnen wij wellicht een plekje voor je vinden in een van onze groepen:

Facilitaire groep:

Deze groep vrijwilligers zijn onze sterke achterban! Zij zorgen ervoor dat de club netjes is en is voorzien van alle nodige voorraden. Maar zij zorgen er ook voor dat alle leden en vrijwilligers kunnen genieten van een lekkere kop koffie of thee in de pauzes. Hierdoor spelen zij een cruciale rol in de gezelligheid en sociale band onderling op de club.


Kynologisch instructeurs:

Onze instructeurs zijn ook vrijwilligers. Zij hebben zelf aangegeven les te willen geven op de club. Zij krijgen van ons een opleiding (met opleidingsovereenkomst) om zich te ontwikkelen tot kynologisch instructeur. Vervolgens kunnen zij in de praktijk bij ons ervaring op doen en uiteindelijk zelf instructeur worden. Zij zorgen er voor dat wij de lessen kunnen aanbieden aan cursisten en dat wij kunnen blijven streven naar de juiste groei en ontwikkeling binnen de kynologische wereld!


Evenementen en PR:

Deze groep vrijwilligers zorgen ervoor dat onze club zichtbaar is voor iedereen! Daarnaast zorgen zij ervoor dat wij als club kunnen genieten van bijzondere dagen, evenementen, uitjes en vieringen. Deze worden georganiseerd voor onze vrijwilligers, leden of cursisten. Om zoiets voor elkaar te krijgen vormen onze vrijwilligers een sterke groep dat aan de slag gaat met leuke ideeën en het uitvoeren hiervan. Het resultaat is een jaar gevuld met bijzondere momenten en enorm veel gezelligheid!


Uiteraard staan wij als club ook open voor nieuwe ideeën en uitdagingen. Zo hebben veel vrijwilligers de mogelijkheid om plannen te bedenken en uit te voeren. Vrijwilligers binnen de club organiseren informatiedagen en workshops waarbij de band tussen hond en eigenaar wordt versterkt. Dit doen zij op eigen initiatief met ondersteuning vanuit de club. Wij vinden het namelijk enorm belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en de ruimte krijgt om dit te uiten.


Wat Doen Wij Voor Onze Vrijwilligers?

Als club proberen wij ervoor te zorgen dat al onze vrijwilligers persoonlijk worden bedankt voor hun inzet. Ons streven is dat geen enkele moeite over het hoofd wordt gezien. Daarnaast zorgen wij ervoor dat alle vrijwilligers de mogelijkheid hebben om onderling te genieten van de gezelligheid met elkaar. Dit kan soms een lekkere kop koffie zijn op ons terras, maar uiteraard organiseren wij één keer in het jaar een leuk uitje met onze vrijwilligers. Daarnaast proberen wij onze vrijwilligers bij bijzondere projecten zoveel mogelijk te ondersteunen en te bedanken met een mooi aardigheidje. Zo zorgen wij er als club voor dat onze vrijwilligers in het zonnetje gezet worden wanneer dit kan, en dat ze de ondersteuning ervaren om dit allemaal mogelijk te maken!


Hoe Wordt Je Vrijwilliger?

Heb je dus affiniteit met honden en zoek je een gezellig plekje in Hoofddorp waar je jezelf kan zijn en met honden kan werken? Kom dan gerust een kijkje nemen bij ons op de club! Wij zorgen dat de koffie klaar staat 😉 Uiteraard is het ook mogelijk om hiervoor eerst een afspraak te maken. Zo weet je in ieder geval zeker dat er voldoende tijd is om elkaar te leren kennen en alle vragen te beantwoorden. Een afspraak maken kan via dit contact formulier. Zodra wij het formulier hebben ontvangen dan nemen wij contact met je op voor een afspraak!

Heb je een vrijwilligersstage nodig voor je studie? Schrijf je dan in via dit formulier! Wij nemen dan contact met je op voor een afspraak.

Mogelijkheden om even langs te komen:

  • Dinsdagavonden van 19:00-22:00
  • Donderdagavonden van 19:00-22:00
  • Zaterdagen van 09:00-14:00