puppycursus jonge hondencursus obedience agility flyball behendigheid G&G Klik hier om terug te keren  naar de startpagina (Home)

Arnolduspark 12   HOOFDDORP

WAAR VIND IK EEN HOND ?

Waar vind ik een hond? Waar moet ik op letten als ik een hondje in huis neem?
Wat heeft een hondje nodig? Kijk hier en lees het allemaal even rustig door.

Een hond in huis
U heeft al tijden het idee dat er een nieuwe maatje in het huis moet komen. U denkt aan een hond. Maar waar zoekt u ?
Ik ga u informatie geven over waar u een ideaal maatje kunt vinden en waar u zeker op moet letten bij de aanschaf.

Ik wil een hond, waar vind ik mijn maatje ?
Uw hond kunt u op verschillende manieren vinden. Via de marktplaatsen op internet. Via advertenties in de krant. Maar heeft u al gedacht aan om een hondje uit het asiel of opvang te nemen? Of bij een erkende fokker? Via de advertenties in de kranten en marktplaatsen kunt u wel een hondje aanschaffen voor een goedkoop bedrag maar ik raad dit ten zeerste af. Dit omdat er weinig bekent is over de hond, misschien ooit wel bij stil gestaan dat het hondje jonger of ouder is dan gezegd? Of dat het misschien wel ziek is? Bij een asiel of erkende hondenfokker is er al veel bekend over het hondje dat u aanschaft. Als u even googled dan kunt u al gauw erkende fokkers vinden of asiel’s die met spoed wel een mooi huisje willen geven aan een hond of puppy.

Waar let ik op als ik me maatje aanschaf?


Waar u op moet letten bij uzelf

Spulletjes van een hond
Welke spullen heeft een hond nodig?
Allereerst beginnen we bij de voerbak en waterbak. Deze zijn zeer belangrijk en niet te missen. Maar kijkt u wel goed na de hoogte van het diertje, zodat het hondje wel bij de voer- en drinkbak kan. Verder heeft de hond een halsband en een riem nodig. Zo kunt u de hond makkelijk uitlaten. Een nagelschaartje is zeker geen overbodige luxe. Een eigen plekje voor de hond waar hij zijn eigen slaapplek of rustplek heeft. Een goede dierenarts. Wat hondenspeelgoed kan geen kwaad. En uiteraard een baasje met tijd voor de hond.

Dank u voor het lezen en hopelijk nog een goede tijd met uw hond of puppy.

◄◄