Flyball

Voor het seizoen 2020 zullen er helaas geen trainingen Flyball worden gegeven

Wat is Flyball?

Flyball is hondensport, topsport, en een feest om te doen voor baas en hond.

Welke honden kunnen Flyballen?

Eigenlijk is het antwoord heel makkelijk: iedere hond die balgek is, en een gezonde dosis “will to please” heeft, want flyball is in de eerste plaats een teamsport. Wel is het van belang dat de hond goed gesocialiseerd is, hij werkt los tussen vreemde mensen en honden, door toevoeging van positieve prikkels (conditionering) leert de hond op de goede manier over de baan te gaan. Dit lijkt makkelijker dan dat het is, flyball is een teamsport waar wel degelijk intensief voor getraind moet worden!

Het aantrekkelijke van deze sport is dat u hem op verschillende manieren kunt beoefenen, praktisch elke hond, groot, klein, oud of jong kan meedoen. Heeft u bijvoorbeeld een wat oudere hond dan hoeft u niet mee te doen aan wedstrijden, maar kunt u recreatief gaan Flyballen bij AKC, de lol is er niet minder om (voor baas en hond). Hebben hond en baas meer ambitie, dan kunnen zij in competitie of toernooiverband met deze sport bezig zijn.

De training

Er wordt getraind op een hondvriendelijke manier, het belang van de hond staat dus altijd voorop! We gebruiken de natuurlijke eigenschappen van de hond: zijn nieuwsgierigheid, zijn will to please en zijn enthousiasme Voeg dit samen met het enthousiasme van de baas en je kunt beginnen met het feest dat Flyballen heet!

Flyball – Team Final | Crufts 2020