De wijsheid van de honden

Brian Hare ontdekte dat het intelligentieniveau van de hond dichter bij dat van de mens ligt dan gedacht. In de 43.000 jaar dat honden als huisdier worden gehouden, zijn ze slimmer en vriendelijker geworden. Ze werken goed samen en communiceren, waardoor ze net zo goed zijn in problemen oplossen als mensen.

In De wijsheid van honden nemen Brian Hare en Vanessa Woods de lezer mee op de reis die zij maken voor hun wetenschappelijk onderzoek, van Geor giƫ naar Rusland, naar Congo en weer terug naar de vs. Daar bestuderen zij meer dan 2000 honden: van hun eigen hond Oreo tot de meest modieuze hondenrassen van de wereld. Zij vertellen hun verhaal vol wetenschappelijke feiten met aanstekelijk enthousiasme.

  • ISBN: 9789026323980
  • Uitgever: Ambo
  • Druk: vanaf 5e
  • Verschenen: 19-09-2013
  • Taal: Nederlands
  • Bindwijze: Paperback
  • Genre: Natuur

(Aanbevolen door Airsport Kynologenclub,
samengesteld door Rune Roll)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *