Let op met drinkwater voor je hond

Het is verstandig om het hele jaar door niet een andere hond uit de Waterbak van jouw hond te laten drinken. Zij brengen ongewild misschien wel ziektes over. En met warm weer gaat het dan razend snel, voor je het weet heeft je hond bv. Kennelhoest.

Kennelhoest is een besmettelijke infectie van de luchtpijp, vergelijkbaar met de verkoudheid en griep van de mens. Ieder hond reageert verschillend. De ene hoest twee keer en een andere hond is 2 weken ziek. De ziekte kan variƫren van infectie aan de luchtpijp tot ernstige longemfyseem.

Ga naar de dierenarts om deze ziekte te laten vaststellen. Hij kan je ook vertellen hoe lang het duurt voordat je weer mag gaan trainen.

Tot die tijd mag je niet bij andere (groepen) honden in de buurt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *